گابی اشکنازی، رئيس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، دربارهی تاثیر تحریمها علیه ایران ابراز تردید کرد. وی گفت باید دید که آیا این تحریمها برای دست کشیدن ایران از برنامهی مناقشهبرانگیز اتمیاش کافی است یا نه
.
اشکنازی این سخنان را روز چهارشنبه (۱۷ نوامبر / ۲۶ آبان) در دیدار با مایک مولن، رئيس ستاد مشترک ارتش آمریکا، بیان کرد. وی در این مورد که اسرائيل تا چه زمانی منتظر تغییر رویکرد احتمالی ایران خواهد شد، چیزی نگفت و فقط یادآور شد که تعیین ضربالعجلی در این زمینه بیمورد است.
تهدید های قابل لمس
اخیرا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، در دیدار با جو بایدن، معاون رئيسجمهوری آمریکا، تاکید کرده بود که فقط «تهدید مجاب کنندهی» یک مقابلهی نظامی با ایران میتواند این کشور را از ساختن بمب اتمی بازدارد.
ولی رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، با چنین دیدگاهی شدیدا مخالفت کرده بود. به گفتهی گیتس، حملهی نظامی به ایران فقط باعث خواهد شد که برنامهی اتمی این کشور، بیش از پیش در نهان دنبال شود.
وزیر دفاع آمریکا افزود که راه حل نظامی فقط میتواند «موقت» باشد و ایران را متقاعد خواهد کرد که به سلاح هستهای نیازمند است.
پیشتر اهود باراک، وزیر دفاع اسرائيل نیز گفته بود، زمانی فراخواهد رسید که استفاده از قهر نظامی علیه ایران، نه تنها لازم بلکه از نظر اخلاقی موجه خواهد بود.
آمادگی برای مذاکره از طرف ایران
محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران، روز پنجشنبه (۱۹ نوامبر / ۲۸ آبان) در جریان دیدار از جمهوری آذربایجان در باکو، از امکان گفتوگوهای تازه دربارهی برنامهی اتمی ایران خبر داد. وی گفت: «ما همیشه برای مذاکرات آمادهایم.»
احمدینژاد افزود، ولی اگر به ایران فشار آورده شود، مذاکرهای صورت نخواهد گرفت و مردم ایران تسلیم تحریمها نخواهند شد.
کشورهای غربی ایران را متهم میکنند که زیر پوشش برنامهی هستهای غیرنظامی خود، در تلاش دستیابی به جنگافزار اتمی است..
کارشناسان و ناظران سیاسی، خطر حملهی نظامی به ایران را واقعی ارزیابی میکنند. آنان معتقدند که سیاستهای تحریکآمیز و ماجراجویانهی جمهوری اسلامی و بیاعتنایی این کشور به قطعنامههای شورای امنیت، زمینهای برای موجه کردن اقدامات نظامی علیه ایران فراهم میکند
به نقل از صدای المان.